Blåbärsscones med apelsin- och hallonsmör

Blåbärsscones med apelsin- och hallonsmör

Gör så här

1. Arbeta ihop mjöl, salt och bakpulver med smör. Spara lite av mjölet till blåbären. Tillsätt fil som snabbt arbetas in.
2. Blanda lite mjöl med blåbären och vänd ner i degen.
3. Forma till små bullar och grädda i ugn, 225° ca 10 min.
4. Vispa smör och florsocker och tillsätt juice i en fin stråle. Blanda sist ner hallonen.
5. Servera smöret till sconesen.

Tips: Godast är att servera sconesen nygräddade.

Serveringsportion ca: Scones 130 g, smör 25 g
Källa: Arla Köket Skola-Förskola 1:2002

  • Fett
    23,81 g
  • Kolhydrater
    49,36 g
  • Protein
    7,8 g
  • Energi (kJ)
    1877,95 kJ
  • Energi (kcal)
    448,93 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen