Bifftartar - lök - avokado

Bifftartar - lök - avokado

Gör så här

1.  Skär av den gröna stjälken på knipplökarna. Klyfta ner 500 g/5 kg knipplök och lägg i kallt vatten. Låt stå i kyl över natten så lamellerna blommar ut. Skiva resten av löken på mandolin och lägg i kallt vatten.

2.  Vispa mjöl och kolsyrat vatten till en slät frityrsmet. Doppa de klyftade, väl avrunna knipplökarna i smeten och fritera i 170° varm olja till gyllene färg. Låt rinna av på papper och salta.

3.  Skåra tomaterna lätt högst upp och  skär bort roten så man ser innanmätet. Blanchera och lägg i isvatten.

4.  Koka upp vatten, socker, ättika och hälften av chilin delad på längden,
kyl ner. Gröp ur de blancherade tomaterna med ett kuljärn och lägg dem i den kalla lagen. Låt dra några timmar. Förvara tomaterna i lagen.

5.  Smaka av smetana med soja och fyll en spritspåse.

6.  Skär ner rödlök, vitlök och resterande chili (urkärnad), bryn i olja i kastrull. Tillsätt vinäger och reducera lite. Häll på fonden och reducera till hälften. Smaka ev av skyn med salt och mer vinäger, sila.

7.  Dela och skala avokadorna, skär ner i klyftor och salta lätt. Sota  klyftorna direkt på hällen. Skär ner  i mindre bitar. Sila av tomaterna från lagen och fyll dem med avokadon.

8.  Blanda högrevet med olivolja, salt och peppar. Servera med tillbehören och garnera med krasse.

  • Fett
    28,75 g
  • Kolhydrater
    53,58 g
  • Protein
    27,1 g
  • Energi (kJ)
    2472,6 kJ
  • Energi (kcal)
    588,98 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen