Basilikaköttbullar med krämig matvetesallad

Basilikaköttbullar med krämig matvetesallad

Gör så här

1. Blanda ägg, havregryn, yoghurt, socker, salt och peppar. Låt svälla.
2. Finhacka och blanda ner rödlöken samt tomatpurén. Vänd ner färsen. Blanda även ner den fint hackade basilikan. Gör ett stekprov och smaka av. Tillsätt mer salt och peppar om så behövs. Stek stora härliga köttbullar i stekbordet på medelvärme.
3. Koka matvetet. Låt matvetet svalna av, det behöver inte bli helt kallt utan ljummet.
4. Blanda kvarg, tomatpuré, olivolja, balsamvinäger och havssalt. Vänd sedan ner matvetet i blandningen. Strö över grovhackad persilja.

Serveringsportion ca: 380 g
Källa: Carola Magnusson Veckans recept 2002


  • Fett
    21,15 g
  • Kolhydrater
    45,24 g
  • Protein
    33,3 g
  • Energi (kJ)
    2164,48 kJ
  • Energi (kcal)
    516,92 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen