Bärpaj med vaniljsås

Bärpaj med vaniljsås

Gör så här

1. Rör smör och socker. Tillsätt ägg och smaka av med bittermandelolja. Tillsätt mjölet och arbeta till en deg.
2. Forma degen till långa rullar ca 4 cm i diameter. Låt stå i kyl ca 1 timme.
3. Koka upp bär och socker.
4. Red av med maizenamjöl utrört i lite vätska. Fördela i bleck. Skiva degrullen och lätt skivorna lite omlott på bären.
5. Grädda i ugn, 175° ca 30 min. Vispa vaniljsås och servera till.

Serveringsportion ca: Paj 100 g, vaniljsås 0,5 dl
Källa: Arla Köket Senior 2:2000

  • Fett
    22,82 g
  • Kolhydrater
    50,89 g
  • Protein
    6,12 g
  • Energi (kJ)
    1836,29 kJ
  • Energi (kcal)
    438,82 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen