Bananzabakelse

Bananzabakelse

Gör så här

Botten:
1. Värm ägg, äggula och socker till 50°, vispa poröst. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten.
2. Lägg bakplåtspapper i kapslar, 30x40 cm och bred ut smeten 1,5 cm tjockt. Baka av i 250° ca 5 min.
Stjälp upp bottnarna på sockrade bakplåtspapper.

Bananpuré
1. Blanda socker och vatten i en kastrull. Karamellisera sockret till en gyllenbrun färg.
2. Blanda ner delade bananer och tillsätt romen. Låt koka ihop tills bananerna är mjuka och transparenta.
Tillsätt saltet.
3. Kör till en slät puré i matberedare och tillsätt smöret lite i taget. Kyl ned.

Kräm:
1. Rör ner kvarg och vaniljsocker i grädden. Förvara i kyl.

Montering:
1. Stryk bananpurén jämnt fördelat över bottnarna, men spara lite av purén till garnering. Stryk sedan krämen över bananpurén. Rulla ihop tårtorna på längden.
2. Skär i önskade portionsbitar. Använd en stjärntyll och spritsa en krans av grädde, garnera med lite bananpuré i mitten och en chokladdekoration.

Källa: Klassiker i ny stil nr 1

  • Fett
    15,61 g
  • Kolhydrater
    118,83 g
  • Protein
    17,17 g
  • Energi (kJ)
    2977,2 kJ
  • Energi (kcal)
    711,24 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen