Bakad torsk med potatis, brynt smör, citron, lök, salvia och skogssvamp samt pepparcrème

Bakad torsk med potatis, brynt smör, citron, lök, salvia och skogssvamp samt pepparcrème

Gör så här

1.Blanda salt, socker och vatten. Lägg i torsken, låt stå ca 1 tim. Ta upp den och torka av. Lägg på en smord plåt och baka i ugn, 100° till en innertemperatur på 42°.

2.Koka potatisen med skal i saltat vatten. Tryck till potatisen försiktigt och blanda med brynt smör, löken delade i lameller, citronskal och citronsaft.

3.Stek persilja och salvia i bryt smör. Vänd ner potatisen.

4.Blanda majonnäs och crème fraiche, smaksätt rikligt med vitpeppar.

Vid servering
Fräs svampen i smör. Smaksaätt med salt och peppar. Lägg upp torskfilé, potatis, pepparcrème och svamp på tallrikarna.

Källa: Jonas Dalbom, Årets Kock 1996 

  • Fett
    25,03 g
  • Kolhydrater
    21,38 g
  • Protein
    29,65 g
  • Energi (kJ)
    1811,04 kJ
  • Energi (kcal)
    435,36 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen