Bakad spetskål med pumpacrème på brynt smör, stekt matvete med spenat och pumpasallad

Bakad spetskål med pumpacrème på brynt smör, stekt matvete med spenat och pumpasallad

Gör så här

1. Skala och skär ner pumpan, lägg i bleck. Lägg i chili och häll på brynt smör så att det täcker pumpan. Täck med aluminiumfolie och baka i ugn på 200° tills pumpan är helt mjuk. Sila av smöret och mixa pumpan med färskost och citronsaft. Smaka av med salt.

2. Blötlägg matvetet i rikligt med vatten och ställ i kyl över natten. Sila av och stek vetet i smör, smaka av med salt.

3. Dela spetskålen i 20 tunna klyftor. Lägg i bleck. Pensla med smör och salta. Baka i ugn på 150° tills spetskålen är fint rostad och mjuk med liten kärna.

4. Mixa citrussaft, salt och modifierad majsstärkelse. Montera ner oljan.

5. Vid servering: Vänd ner spenaten i matvetet och lägg upp med spetskålen och pumpacrèmen. Blanda strimlad pumpa och chili med citrusdressingen och servera till. Toppa med pumpakärnor.

  • Fett
    57,17 g
  • Kolhydrater
    69,29 g
  • Protein
    14,69 g
  • Energi (kJ)
    3601,4 kJ
  • Energi (kcal)
    866,28 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen