Bakad silverlök BBQ, cottage cheese med chili, svarta bönor, tomatsalsa och friterad sötpotatis med cheddar

Bakad silverlök BBQ, cottage cheese med chili, svarta bönor, tomatsalsa och friterad sötpotatis med cheddar

Gör så här

1. Blötlägg silverlökarna i vatten ca 15 min. Lägg i bleck, täck med aluminiumfolie och baka i ugn på 200° till 95° innertemperatur. Ta ut och låt svalna. Dela på mitten och skala.

2. Mortla samman allt till BBQ-kryddan.

3. Mixa 1/3 av cottage cheesen slät. Blanda med resterande cottage cheese och srirachasås, smaka av med salt.

4. Stek lök och vitlök i smör tills allt har mjuknat. Tillsätt spiskummin, bönor och buljong. Låt buljongen koka in och smaka av med salt.

5. Lägg de tärnade tomaterna i hålbleck. Salta och låt stå i kyl ca 1 tim att rinna av. Blanda i gurka, selleri, limesaft och olivolja, smaka av med salt.

6. Skär stavar av sötpotatisen, ca 0,5 cm tjocka. Fritera i olja på 180°. Låt rinna av och salta.

Vid servering:
Värm två lökhalvor per person, pensla med smör och strö över lite BBQ-krydda. Vänd ner koriandern i tomatsalsan och servera till silverlökarna tillsammans med cottage cheese och svarta bönor.
Lägg upp den friterade sötpotatisen och strö över cheddar.

  • Fett
    17,88 g
  • Kolhydrater
    37,6 g
  • Protein
    18,58 g
  • Energi (kJ)
    1685,42 kJ
  • Energi (kcal)
    404,99 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen