Bakad selleri och ostronsmetana

Bakad selleri och ostronsmetana

Gör så här

1.Skrubba selleri och skär av vid rötterna. Baka sellerin i ugn eller i kolgrillen på ca 150° ca 1 timme.

2.Öppna ostronen och skär i bitar och vänd ner i smetana, mixa eventuellt. Smaka av med salt och peppar.

3.Bryn smöret och tillsätt finhackad schalottenlök. Dra av från värmen och låt svalna, rör i vinäger.

4.Skär upp sellerin i portionsbitar och servera med lite rökt salt och ostronsmetana. Slå ljummen smörvinägrett över.

Källa: Arla Köket smetana 2011
Stefan Eriksson, Årets Kock 2005

  • Fett
    21,5 g
  • Kolhydrater
    7,94 g
  • Protein
    11,71 g
  • Energi (kJ)
    1171,91 kJ
  • Energi (kcal)
    278,94 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen