Bakad rödlök med apelsincrème

Bakad rödlök med apelsincrème

Gör så här

1. Skär ett kryss eller ett rutmönster på lökarna. Tryck i ungefär tre kryddnejlikor i varje lök och ställ dem i bleck eller formar.
2. Smält samman smör och honung och pensla lökarna med blandningen. Salta och stek i ugn, 175° ca 45 min.
3. Vispa crème fraiche hårt och blanda med rivet apelsinskal. Smaka av med salt och peppar.
4. Klicka apelsincrème på lökarna vid servering. Garnera med apelsinzest eller lite rivet skal.

Serveringsportion ca: Lök 1 st 100 g, apelsincrème 25 g
Källa: Julen till ära

  • Fett
    7,03 g
  • Kolhydrater
    10,07 g
  • Protein
    1,73 g
  • Energi (kJ)
    473,45 kJ
  • Energi (kcal)
    113,18 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen