Bakad butternutpumpa med pumpacrème, ljummen äppelvinägrett och krispig quinoablandning

Bakad butternutpumpa med pumpacrème, ljummen äppelvinägrett och krispig quinoablandning

Gör så här

1. Skala pumpan och skär i 10 portionsbitar à 150 g. Skär ner kantbitar och puts i lika stora delar. Pensla all pumpa med smör och baka både portions-, kant- och putsbitar i ugn på 180°, tills portionsbitarna har en innertemperatur på xx°.

2.  Mixa kantbitarna och putset med crème fraiche och smaka av pumpacrèmen med citronsaft och salt.

3. Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Torka i ugn på 140° tills quinoan är torr. Fritera hastigt i 160° varm olja till krispig konsistens. Låt rinna av på papper.

4. Fritera persiljan i 160° varm olja, låt rinna av och salta. Rosta pumpakärnorna i ugn på 140° och mixa grovt. Torka citronskalet i ugn på 140°. Blanda quinoa, persilja, pumpakärnor och citronskal, smaka av med flingsalt.

5. Koka upp vinäger och äppeljuice och slå det över tärnad pumpa. Låt stå och svalna. Bryn smöret.

6. Vid servering:
Blanda ner det brynta smöret, schalottenlök, äpple och persilja i den ljumma vinägretten med pumpan och smaka av med salt. Lägg upp äppelvinägretten på de bakade pumpabitarna och toppa med den krispiga quinoablandningen. Servera med pumpacrèmen.

  • Fett
    22,5 g
  • Kolhydrater
    21,47 g
  • Protein
    5,21 g
  • Energi (kJ)
    1330,84 kJ
  • Energi (kcal)
    320,23 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen