Baconbakad gösfilé med salvia och palsternackssås

Baconbakad gösfilé med salvia och palsternackssås

Gör så här

1. Snitta gösen i ryggen ca 5 cm längs med buken, vik ihop buksidan på filén.
2. Lägg på salviabladen.
3. Linda baconskivor runt fisken.
4. Stek fisken i ugnen vid 175º till en kärntemperatur av 60º.
5. Koka upp buljongen. Red av med vetemjöl utrört i lite vätska. Koka på svag värme ca 5 min.
6. Tillsätt grädden. Koka upp.
7. Tillsätt gul lök och vitlök och koka dem mjuka.
8. Tillsätt palsternackspuré, koka ca 5 min. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
9. Sila såsen
10. Servera med kokt potatis.

Serveringsportion ca: Bacon 140 g, sås 75 g
Källa: VIP-Boken

  • Fett
    15,74 g
  • Kolhydrater
    5,46 g
  • Protein
    28,99 g
  • Energi (kJ)
    1170,04 kJ
  • Energi (kcal)
    279,17 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen