Baconbakad fläskfilé med ädelost

Baconbakad fläskfilé med ädelost

Gör så här

1. Snitta filén, utan att skära igenom. Lägg baconskivor bredvid varandra i bleck, lägg filén ovanpå.
2. Fyll filén med ost och soltorkade tomater, slut baconet runt filén. Tillaga i ugn, 225° i ca 25 min, till en innertemperatur av 72°.
3. Lägg paprika och lök på bleck, lägg över smör och stek i ugn samtidigt som filén, ca 12 min.
4. Rör ihop ingredienserna till såsen.
5. Servera med nystekt klyftpotatis.

Serveringsportion ca: Fläskfile, grönsaker och sås 200 g, potatis 120 g
Källa: Arla Köket Senior 2:2005

  • Fett
    17,63 g
  • Kolhydrater
    32,24 g
  • Protein
    26,1 g
  • Energi (kJ)
    1671,85 kJ
  • Energi (kcal)
    400,04 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen