Avokadocheesecake med räkor

Avokadocheesecake med räkor

Gör så här

1. Smält smöret och låt svalna. Kantskär brödet och mixa till smulor. Blanda smulorna med smöret och tryck ut i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Baka i ugnen på 200° ca 10 min och låt svalna.

2. Smält de blötlagda gelatinbladen med limesaft en i en kastrull på svag värme. Mixa limeskal med avokado och gelatinblandningen helt slät. Vänd ihop avokadomixen med färskosten och smaka av med salt och peppar. Fördela smeten i formen och låt stelna i kylen minst 4 tim.

3. Skär cheesecaken i fina tårtbitar med en varm kniv eller stansa ut portionsbitar. Garnera med  räkor och rödlök. Servera som förrätt med limeklyfta och en fin sallad.

  • Fett
    28,17 g
  • Kolhydrater
    17,21 g
  • Protein
    12,33 g
  • Energi (kJ)
    1533,56 kJ
  • Energi (kcal)
    372,02 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen