Aubergine och paprikasoppa

Aubergine och paprikasoppa

Gör så här

1. Lägg auberginen på bleck. Strö över salt. Låt laka ur ca 1 tim. Slå av vätskan.
2. Fräs aubergine, lök, paprika och vitlök i smör. Slå på buljong och låt koka i ca 15 min.
3. Rör ut vetemjölet i grädden och rör ner det i grytan. Låt koka ytterligare 5 min. Smaka av med vinäger, paprikapulver, salt och peppar.
4. Servera med bröd.

Serveringsportion ca: Aubergine och paprikasoppa 160 g, Bröd 60 g
Källa: Lunchguiden nr2

  • Fett
    13,73 g
  • Kolhydrater
    39,66 g
  • Protein
    7,8 g
  • Energi (kJ)
    1332,01 kJ
  • Energi (kcal)
    320,62 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen