Aprikos- och nötbröd

Aprikos- och nötbröd

Gör så här

1. Blötlägg aprikoser och russin i ljummet vatten i ca 30 min. Häll av vattnet.
2. Blanda ihop alla ingredienser utom frukt och nötter. Blanda degen i degblandare ca 20 min.
3. Tillsätt aprikoser, russin och nötter. Blanda tills allt är jämnt fördelat i degen.
4. Dela degen i 2 bitar och forma till önskad form. Lägg på mjölat bakplåtspapper (degen ska vara väldigt vek).
5. Låt jäsa i ca 1 1/2 tim. Baka av i ugn, ingångstemperatur 250°. Sänk till 200° och baka i ca 30 min.
6. Låt svalna på galler under bakduk.

Källa: Matiga smörgåsar 2013

  • Fett
    61,53 g
  • Kolhydrater
    201,72 g
  • Protein
    34,64 g
  • Energi (kJ)
    6535,65 kJ
  • Energi (kcal)
    1563,15 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen