Äpplebakad falukorv med örtpotatis

Äpplebakad falukorv med örtpotatis

Gör så här

1. Lägg potatis och lök i smorda bleck. Slå på mjölk och grädde. Lägg i örter, salta och peppra. Blanda runt ordentligt och grädda gratängen i ugn på 180° i ca 45 min.
2. Skiva korven och fyll med äpple i skivor. Strössla över lite rårörsocker för en lätt knäckig yta. Lägg korven på potatisen när ca 20 min återstår av gräddningen. Grädda färdigt.
3. Servera gärna med morotsstavar.

Serveringsportion ca: Potatis 185 g, korv 120 g
Källa: Arla Köket Junior 2:2003

  • Fett
    27,25 g
  • Kolhydrater
    28,51 g
  • Protein
    15,42 g
  • Energi (kJ)
    1780,26 kJ
  • Energi (kcal)
    427,71 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen