Äppelstekt kycklingklubba med ädelostgratäng

Äppelstekt kycklingklubba med ädelostgratäng

Gör så här

1. Krydda kycklingklubbor runt om med salt. Lägg upp på ugnsfast bleck tillsammans med äpplen, juice, vin, hönsbuljong, smör och timjankvistar.
2. Stek kycklingen i ugn, 180° ca 45 min. Ös några gånger under stekningen.
3. När kycklingen är klar, sila av spadet och koka upp. Smaka av med salt och peppar och red ev. av såsen med majsstärkelse.
4. Blanda rotselleri, potatis, ädelost, valnötter och mjölk i en bunke. Krydda med salt och peppar och häll upp i gratängform ca 6 liter.
5. Toppa med gratängost och baka i ugn 200° i 50 min.

Serveringsportion ca: kyckling 200 g, gratäng 300 g
Källa: Arla Köket nr 3:2007 Lunch

  • Fett
    65,74 g
  • Kolhydrater
    50,86 g
  • Protein
    70,61 g
  • Energi (kJ)
    4634,98 kJ
  • Energi (kcal)
    1109,25 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen