Äppelpaj med röda vinbär och krämig vaniljsås

Äppelpaj med röda vinbär och krämig vaniljsås

Gör så här

1. Blanda smör, mjöl och socker till en deg.
2. Forma degen till grapefruktstora bollar, lägg på bleck och frys degen väl övertäckt.*
3. Fördela äppelklyftorna i smorda bleck, strö vinbär och socker över.
4. Halvtina och grovriv pajdegen. Fördela över äpplena och grädda pajen i ugn, 225° ca 20 min eller tills pajen fått fin färg.
5. Dela vaniljstängerna, lägg dem i lite grädde och låt koka någon minut. Skrapa ur vaniljfröna.
6. Vispa ihop alla ingredienser utom vaniljfröna. Koka upp under omrörning.
7. Tillsätt vaniljfröna.
Servera äppelpajen med vaniljsås.
*Detta moment kan göras fler dagar i förväg.

Källa: Arla Köket Guld Ko 2012

  • Fett
    36,95 g
  • Kolhydrater
    60,37 g
  • Protein
    8,81 g
  • Energi (kJ)
    2543,09 kJ
  • Energi (kcal)
    614,87 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen