Äppelmuffins med lemoncurd

Äppelmuffins med lemoncurd

Gör så här

1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i äggsmeten.

2. Smält smöret och rör ner i smeten. Häll smeten i muffinsformar.

3. Kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor. Fördela äppelklyftorna i muffinsformarna.

4. Nyp ihop alla ingredienserna till crumblen och fördela över muffinsen.

5. Grädda i ugn på 175° 10–15 min. Låt svalna.

6. Vispa ägg och socker i en tjockbottnad kastrull under värme. Tillsätt citronsaft och vispa ytterligare någon minut. Tärna smöret och vispa ner under omrörning. Sjud blandningen i vattenbad till tjock konsistens. Rör kraftigt hela tiden. Häll upp curden i väl rengjorda burkar och förslut. Låt kallna.

7. Servera äppelmuffinsen med en klick lemon curd.

Källa: Arla Guldko 2017

  • Fett
    20,29 g
  • Kolhydrater
    79,39 g
  • Protein
    6,85 g
  • Energi (kJ)
    2234,73 kJ
  • Energi (kcal)
    536,76 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen