Äppelmille-feuille med citronmelissmetana

Äppelmille-feuille med citronmelissmetana

Gör så här

1.Klä en avlång form med bakplåtspappaer. Smält smöret och tillsätt calavados.

2.Varva äppelskivorna i formen och pensla med calvadossmöret på varannat lager. Vira in formen i aluminiumfolie. Baka i ugn, 180° ca 3 tim. Ställ kallt i press över natten.

3.Baka smördegen i press mellan silipatdukar i ugn, 175° till den är gyllenbrun och hård.

4.Skär ut botten av smördegen till de bakade äpplena. Lägg äpplena på botten, pensla med smält aprikosgelé.

5.Kör citronmeliss i råsaftcentrifug. Vänd ner citronmelissjuicen och honung i smetana.

Vid servering
Servera äppelmille-feuillen med citronmelissmetana.

Källa: Arla Köket Årets Kock 

  • Fett
    35,72 g
  • Kolhydrater
    23,64 g
  • Protein
    2,5 g
  • Energi (kJ)
    1862,59 kJ
  • Energi (kcal)
    445,07 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen