Äppelbullar i långpanna

Äppelbullar i långpanna

Gör så här

Till degen:
1. Smula ner jästen i bunken.
2. Smält smör och tillsätt mjölk, värm till 37ºC (fingervarmt).
3. Tillsätt jästen i den varma mjölken.
4. Tillsätt sedan resten av ingredienserna till degen. Blanda till en smidig deg. Låt jäsa ca 30 min.
5. Kalvla ut hälften av degen och lägg på bakpapper i bleck.

Till fyllningen:
1. Blanda de skivade äpplena med socker och kardemumma.
2. Bred på kvarg och smör, fördela över äpplena. Kavla ut resten av degen till ett lock och täck. Låt jäsa ca 30 min.
3. Pensla med ägg och strö över pärlsocker.
4. Grädda i ugnen vid 175ºC ca 25 min.

Serveringsportion ca: Bulle 50 g
Källa: Det ska vara gott att bli gammal

  • Fett
    5,57 g
  • Kolhydrater
    20,15 g
  • Protein
    3,42 g
  • Energi (kJ)
    612,57 kJ
  • Energi (kcal)
    146,41 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen