Äppel- och curryfrikadeller med kål- och dillcrème

Äppel- och curryfrikadeller med kål- och dillcrème

Gör så här

1. Fräs lök gyllenfärgad i smör, lägg i äpple, salta och peppra. Låt svalna.
2. Blanda färs med potatis, ägg, mjölk och äppelröran. Salta och peppra. Rulla bullar av färsen och lägg i sjudande vatten, låt sjuda i ca 10 min. Lyft upp bullarna och låt rinna av på hushållspapper. Håll varma.
3. Svetta upp kål och lök i smör och curry i en kastrull. Slå på buljong, grädde och crème fraiche. Låt koka i ca 5 min. Smaka av med salt och peppar och red ev med majsstärkelse. Lägg sist i dill och frikadellerna.
4. Servera med pressad potatis.

Serveringsportion ca: Frikadeller 180 g, kål- och dillcrème 180 g, potatis 200 g
Källa: Arla Köket Lunch 2:2003

  • Fett
    29,51 g
  • Kolhydrater
    46,76 g
  • Protein
    28,37 g
  • Energi (kJ)
    2410,88 kJ
  • Energi (kcal)
    579,58 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen