Apelsinlax med grönsaker

Apelsinlax med grönsaker

Gör så här

1. Blanda apelsinjuice, vitlök, honung, tomatpuré och crème fraiche till en
marinad.
2. Skär fisken i portionsbitar och lägg på smorda bleck, salta och peppra. Häll på marinaden och låt stå minst 30 min.
3. Strö över riven ost och baka i ugn på 200° i ca 12 min eller tills fisken har en innertemperatur av 60°.
4. Woka grönsakerna i smör eller stek dem i ugn. Krydda med salt och peppar.
5. Koka riset enligt anvisning på förpackningen och servera till fisken. Garnera gärna med apelsinklyftor.

Serveringsportion ca: Fisk 175 g, ris 180 g, grönsaker 75 g
Källa: Arla Köket Skola 1:2006

  • Fett
    26,91 g
  • Kolhydrater
    56,57 g
  • Protein
    32,83 g
  • Energi (kJ)
    2556,48 kJ
  • Energi (kcal)
    609,8 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen