Apelsinkaka

Apelsinkaka

Gör så här

1. Smöra och mjöla runda bakformar 20–22 cm i diameter och lägg bakplåtspapper i botten.
2. Sikta vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke.
3. Vispa smör och socker fluffigt. Vispa ner ett ägg i taget.
4. Blanda ner de torra ingredienserna och apelsinskal i smeten. Rör ner apelsinsaften lite i taget och blanda väl. 5. Fördela smeten jämt i formen och grädda i ugn, 170° i 27-29 min, ta ut och låt svalna helt.
6. Stryk apelsintryffel på kakan och strö över apelsinzest.

Källa: Arla Köket Jul 2013/Arla Köket Traditioner och nytänk 2014/Arla Köket En sagolik jul 2015

  • Fett
    151,55 g
  • Kolhydrater
    566,57 g
  • Protein
    49,34 g
  • Energi (kJ)
    16102,17 kJ
  • Energi (kcal)
    3847,88 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen