Apelsinglacerad kyckling med krämiga rotfrukter

Apelsinglacerad kyckling med krämiga rotfrukter

Gör så här

1. Krydda kycklingbröst med salt och bryn dem hastigt i smör.
2. Blanda ihop apelsinskal, peppar och honung. Pensla brösten med honungen
och stek färdigt kycklingen i ugn, 125°, till en innertemperatur av 70°.
3. Vänd runt rotfrukter i smör i ugnsfast bleck. Krydda med salt. Rosta rotfrukterna i ugn, 230°, ca 25 min. Sänk ev. värmen om de tar för mycket färg.
4. Rör ihop crème fraiche med ingefära, rosmarin och honung. Smaka av med salt.
5. När rotfrukterna är färdiga, blanda ner den smaksatta crème fraichen. Ställ tillbaka i ugnen så att allt blir genomvarmt. Servera grönsakerna och såsen som bildats i blecket till kycklingen.

Serveringsportion ca: kyckling 150 g, rotfrukter och sås 275 g
Källa: Arla Köket nr 3:2007 Lunch

  • Fett
    16,52 g
  • Kolhydrater
    36,91 g
  • Protein
    37,33 g
  • Energi (kJ)
    1917,19 kJ
  • Energi (kcal)
    458,49 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00


020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen