Apelsin- och mandelskorpor

Apelsin- och mandelskorpor

Gör så här

1. Vispa smör, socker, sirap, och vaniljsocker poröst.
2. Tillsätt mandel, bakpulver, ägg och till sist mjölet. Smaksätt med rivet apelsinskal och bittermandelolja. Arbeta till en smidig deg. Rulla ut degen till längder.
3. Grädda i ugnen vid 150º ca 20-25 min. Låt svalna.
4. Skär i skivor och lägg dem på en plåt eller på galler och låt dem torka i ugnen vid 50-100º.
5. Servera med smör och ost.

Serveringsportion ca: Skorpor 80 g
Källa: Det ska vara gott att bli gammal

  • Fett
    21,33 g
  • Kolhydrater
    52,24 g
  • Protein
    7,96 g
  • Energi (kJ)
    1828,99 kJ
  • Energi (kcal)
    437,12 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen