Antarktis

Antarktis

Gör så här

KRÄMIGT SKUM

1.  Lös upp sockret i grädden på låg temperatur. Smält ner gelatinbladen i grädden. Vispa samman med yoghurten och häll upp i sifon. Ladda sifonen med  2 patroner och kyl.
2.  Spritsa ut sifonskummet på is till små ojämna bumlingar. Förvara i frys fram till servering.

IS PÅ CITRONVERBENA OCH TE:
1.  Värm citronsaft, vatten, te, honung och socker. Smaka av med ingefära.
2.  Låt stå och dra ett par timmar i kyl, gärna över natten. Sila och smaka av.  3.  Häll upp i en långpanna och frys. Raspa med en gaffel vid servering.

VANILJFLUFF:
1.  Vispa äggvita med 25 g socker till ett fast skum. Tillsätt 75 g socker och vaniljfrön, vispa till en  styv maräng.
2.  Smörj under tiden små formar med lite olja. Spritsa marängen i formarna. Ställ in dem i mikron på full effekt ca 15 sek. Marängen ska puffa upp.

CURD PÅ CITRONVERBENA:
1.  Koka upp citronsaften. Vispa ihop socker och ägg. Tillsätt äggblandningen i citronsaften och sjud försiktigt under ständig vispning tills smeten tjocknat.
2.  Tillsätt smör och gelatinblad. Sila, plasta mot ytan och kyl.

MJÖLKSKINN:
1.  Blanda mjölk med hackat, bankat citrongräs. Rör ner sockret. Låt stå i kyl till nästa dag.
2.  Sjud mjölken och plocka av skinnet allteftersom det bildas. Lägg skinnet på en plåt och torka i ugn på 85° tills det är krispigt.

MONTERING
citronverbena

1.  Montera desserten enligt bild eller efter eget tycke. Garnera med citronverbena.

  • Fett
    27,51 g
  • Kolhydrater
    69,22 g
  • Protein
    6,65 g
  • Energi (kJ)
    2305,92 kJ
  • Energi (kcal)
    554,35 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen