Ansjovis med oliver, citron och potatischips

Ansjovis med oliver, citron och potatischips

Gör så här

1. Öppna upp burkarna men behåll locket på, häll av spadet i en bunke och dela ansjovisfiléerna på längden.
2. Fräs lök i smör i en gryta. Strimla potatisen i 2 mm jämna strimlor och lägg i grytan med löken. Tillsaätt grädde och mjölk. Sjud tills potatisen är al dente.
3. Smaka av med ansjovisspad, rivet citronskal, salt och peppar. Vänd ner ansjovis och oliver.
4. Fyll upp i plåtburkarna, strö över lite ströbröd och gratinera i ugn, 250° till fin färg, precis innan servering. Toppa med några potatischips och plockad dill.

Tips: Kan även gratineras i portionsformar.

Källa: Jul 2014 webbrecept

  • Fett
    20,12 g
  • Kolhydrater
    16,57 g
  • Protein
    8,81 g
  • Energi (kJ)
    1182,45 kJ
  • Energi (kcal)
    285,14 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen