Änglamatskaka

Änglamatskaka

Gör så här

1. Blanda alla ingredienserna till och med salt till kaksmeten.
2. Vispa vitorna till ett hårt skum. Vänd ner mjölblandningen i vitorna och tillsätt citronsaften.
3. Bred ut smeten på smörpapper på plåtar. Grädda i ugnen vid 150°C ca 15 min. Låt svalna.
4. Smält choklad och smör.
5. Vispa de övriga ingredienserna till glasyren till en slät smet. Blanda i chokladsmöret.
6. Fördela glasyren över kakan.
7. Garnera med vispad grädde och t ex krusbär eller skivade jordgubbar.

Serveringsportion ca: Kaka 40 g, grädde 1 msk
Källa: Arla Köket Senior 1:2001

  • Fett
    11,09 g
  • Kolhydrater
    23,03 g
  • Protein
    3,11 g
  • Energi (kJ)
    853,52 kJ
  • Energi (kcal)
    205,5 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen