Amerikanska pannkakor med luftigt jordnötssmör och blåbär

Amerikanska pannkakor med luftigt jordnötssmör och blåbär

Gör så här

1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och tillsätt mjölken lite i taget till en klumpfri smet. Tillsätt ägg och sist matyoghurt.
2. Stek pannkakorna gyllenbruna på medeltemperatur, ca 1 dl smet per pannkaka, i rikligt med smör.
3. Vispa smöret vitt och luftigt, tillsätt jordnötssmöret och fortsätt vispa jämnt och luftigt, smaka av med salt.
4. Dela bananerna på längden, strö socker på ytan och bränn av med en brännare.
5. Servera pannkakorna med bananer, färska blåbär, luftigt jordnötssmör och lönnsirap. Toppa med limezest.

Källa: Sara Aasum Hultberg. Årets Konditor 2014

  • Fett
    23,53 g
  • Kolhydrater
    56,86 g
  • Protein
    8,22 g
  • Energi (kJ)
    2000,39 kJ
  • Energi (kcal)
    480,56 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen