Ålandspannkaka med sviskonkräm och grädde

Ålandspannkaka med sviskonkräm och grädde

Gör så här

1.Koka upp mjölken. Vispa ner mannagryn och salt. Koka upp gröten under vispning och låt sjuda på svag värme 4-5 min. Rör om då och då. Tillsätt socker och kardemumma mot slutet. Låt gröten kallna.

2.Vispa upp gröten. Tillsätt ägg och vispa luftigt. Häll smeten i smorda formar eller bleck. Grädda i ugn, 200° ca 50 min tills kakan fått fin färg.

3.Sviskonkräm: Lägg allt utom potatismjölet i en kastrull. Koka ca 20 min under lock. Rör ner potatismjölet, utrört i lite vatten. Värm under omrörning, men det får inte koka. Låt kallna.

Servera pannkakan ljummen med sviskonkräm och vispad grädde.

Serveringsportion:ca 200 gram.
Källa:Arla Köket Mat & myter 2011/Skolmat till 100

  • Fett
    18,6 g
  • Kolhydrater
    38,12 g
  • Protein
    10,08 g
  • Energi (kJ)
    1517,82 kJ
  • Energi (kcal)
    365,65 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen