Cold Lab

I Arla Cold Lab möter du meriterade kocken och dessertchefen Marie Skogström. Hon visar hur du kan jobba resursklokt och utnyttja de grönsaker vi har i Sverige samt ta tillvara på sådant som blir över och skapa något nytt på ett roligt och innovativt sätt. 

Kort fakta

  • Kunskapsnivå: ingen speciell, bara ett intresse
  • Antal deltagare: upp till 15 personer
  • Tidsåtgång: cirka 3 timmar
  • Lämplig lokal: kök eller matstudio
  • Kostnad: gratis för deltagarna
  • Kursledare: Marie Skogström


Gör det enkelt!

Man brukar ju säga att det enkla är det svåra. Fast ibland är det tvärtom. Som kallskänka är du en mästare på att skapa aptitretande tilltugg, kalla små- och förrätter, matiga sallader och desserter som både är goda och ser vackra ut. Ett vällagat skafferi av smarta tillbehör som går att variera i det oändliga. Genom enkla kombinationer kan de också lyfta varandra. Och har du allt mise en place – på sin plats – är det lätt att även utgå från tillbehören när du vill hitta på något nytt.

Snabb och effektiv i högt tempo

Tempot är ofta högt. Det är därför viktigt att vara snabb och effektiv utan att krångla till det. I Arla Cold Lab har vi med hjälp av Marie Skogström skapat några geniala genvägar som förenklar ditt arbete i köket.

Marie Skogström
Marie Skogström

En inspirerande halvdagskurs med fokus på kalla råvaror & produkter

Kursen riktar sig till

Kockar och kallskänkor som jobbar med det kalla köket och har ett gediget intresse för innovation och professionell utveckling.

Målsättning med kursen

Bredda kunskapen om att ta tillvara råvaror för att minska svinnet. Nya tillvägagångssätt och tekniker inom kallköket. Få en djupare kunskap om Arlas mejeriprodukter och dess användningsområden.

Detta lär du dig

Hur Arlas kalla produkter fungerar, t. ex. hur man kan byta ut en crème fraiche mot en gräddfil i varm mat. Utveckla användningsområdet för Arlas kalla produkter och nya sätt att servera dem på. Att förbereda smart, för enklare service och roliga tekniker som underlättar när du lagar mat till många gäster.

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07:00-17:00
Lör, sön samt röd dag: 08:00-17:00

Färskvaror:
0775-77 11 77
Ost:
0776-70 00 04

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13:00-16:00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen