Falbygdens Svecia vinnare i ostfestivalen

För andra året i rad vann en av Falbygdens ostar på den årliga ostfestivalen 2017. Falbygdens Svecia 18 månader tog hem guldmedaljen i tävlingskategorin ”Ostfestivalens svenska klassiker 2017 – Svecia”.

Falbygdens Svecia vinnare i ostfestivalen

 

Bevisar att det inte handlar om tur utan om ett gediget kunnande av att förädla ost.

– Jag är oerhört glad över att Falbygdens Svecia 18 månader utnämndes till bästa klassiker. För ett år sedan tog vi hem vinsten i samma tävlingsklass, fast då med Herrgård®. Att stå som vinnare två år i rad bevisar att det inte handlar om tur utan om ett gediget kunnande av att förädla ost. De svenska klassikerna är enastående och jag hoppas att flera konsumenter kommer att upptäcka även de mer långlagrade, säger Doris Alatalo, brand manager speciality cheese på Arla.

Fler priser för Arla-ostarna

Det blev minst sagt ett prisregn för Arla på årets ostfestival, sammanlagt två priser för Falbygdens och tre priser för Arla ko.

– Tävlingsresultatet visar framförallt på den höga kvalitén och det gedigna kunnandet inom tillverkning och lagring, allt ifrån råvara till produktion och förädling. Det är många processteg där alla inblandade kollegor levererar med sin specialistkunskap, säger Doris Alatalo.

Falbygdens Svecia 18 månader tillverkas tillsammans med andra svenska ostklassiker på Kalmar Mejeri.

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen