Arla samarbetar med Föreningen Ekokockar

Arla samarbetar med Föreningen Ekokockar

Arla är stolt sponsor av tävlingarna Unga Ekokockar, Årets Ekokock och Nordic Organic Chef of the Year. 

Som världens största tillverkare av ekologiska mejeriprodukter är det viktigt för Arla att synliggöra och driva vårt ekologiska sortiment.

Arrangemangen ska verka för att skapa mervärden med ekologiska och i synnerhet KRAV-certifierade råvaror och göra dem kända bland kockelever och lärare, kockar, gäster. I förlängningen vill Arla att samarbetet med Föreningen Ekokockar ska ge avtryck hos framtidens matlagare i de professionella köken.

– Som världens största tillverkare av ekologiska mejeriprodukter är det viktigt för Arla att synliggöra och driva vårt ekologiska sortiment och att säkra intresse och närvaro för produkterna hos nästa generations kockar, säger Inger Myresten, marknadschef på Arla Foodservice. 

Unga Ekokockar

Tävlingen Unga Ekokockar är Sveriges största tävling för framtidens unga kockar. Tävlingen har hållbarhetsfrågan i fokus.

Årets Ekokock

Årets Ekokock riktar sig till högt gastronomiskt presterande kockar på svenska restauranger som är, eller är på väg att bli, KRAV-certifierade och därigenom har valt att visa vägen inom branschen.

NOCY Nordic Organic Chef of the Year

Nordic Organic Chef of the Year är tävlingen som korar Nordens Bästa Ekologiska Matlagare. Representanter från den högre gastronomiska, ekologiska skolan från de nordiska länderna gör upp om titeln.

Om Föreningen Ekokockar

Föreningen Ekokockar bildades under 2015 och ansvarar för driften av Nordens tre största tävlingar inom Gastronomisk Ekologisk Matlagning – Årets Ekokock, Nordic Organic Chef of the Year och ungdomstävlingen Unga Ekokockar.

"Vi brinner extra mycket för de unga, blivande kockarna och för att ge så många av dem som möjligt möjligheten att utveckla sin gastronomiska kunskap på ett sätt och med råvaror som bevarar jorden lika vacker som den är nu. Föreningen Ekokockar vill inte tjäna pengar - vi vill hjälpa jorden!"

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen