Proffstips med Jimmi Eriksson, Årets Kock 2016

Video: Proffstips med Jimmi Eriksson, Årets Kock 2016

Jimmi Erikssons vinnarresa gav honom en hel del matnyttig inspiration. Här delar Jimmi med sig av tre tekniker inspirerade av hans resa till USA.

Gratinera ostron med brännare

Öppna ostronen med kniv och lossa från muskeln. Häll av vätskan. Skeda chiligrädde över ostronen. Bränn snabbt av med en gasbrännare eller i en salamander.


Montera pumpadumplings

Lägg ut de kalla, picklade pumpaskivorna. Spritsa ut färskosten i mitten och vik ihop dem. Toppa med forellrom.


Bygg en burgare

Börja med den ena halvan av det stekta brödet som botten. Spritsa på ett tunt lager dijonsenap. Lägg på karamelliserad lök, ett lager med picklad lök och sedan burgaren med den smälta cheddarosten. Upprepa med ett lager karamelliserad lök, picklad lök och avsluta med tunt skivad, rå lök. Lägg på överdelen av brödet som lock, även det spritsat med senap. Tryck till.


Expedition Årets Kock 2016 – resan

Resedagbok Expedition Årets Kock 2016

Häng med till restaurangerna, barerna och vingården som Jimmi Eriksson och Expedition Årets Kock 2016 besökte i San Francisco och Napa Valley.

Proffstips med Jimmi Eriksson, Årets Kock 2016

Jimmi Erikssons vinnarresa gav honom en hel del matnyttig inspiration. Här delar Jimmi med sig av tre tekniker inspirerade av hans resa till USA.

Tre snacktips från Jimmi Erikssons vinnarresa

Snacks och finger food fick vi ofta på restaurangerna i norra Kalifornien. Här har jag tolkat några med mina favoritråvaror. Perfekta att servera till mingel vid stora beställningar, i baren eller på en tallrik som förrätt.

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen