Årets Kock

Årets Kock – sm i professionell matlagning

Arla är stolt guldpartner till Årets Kock. Ända sedan starten 1983 har vi varit med och drivit tävlingen, som är det officiella svenska mästerskapet i professionell matlagning och Sveriges mest prestigefyllda matlagningstävling. För den som vinner innebär titeln Årets Kock att i princip alla dörrar inom den svenska gastronomin står öppna på vid gavel.

Johan Backeus – Årets Kock 2017.
Johan Backeus – Årets Kock 2017.

Årets Kock 2017

Johan Backeus vann Årets Kock 2017

Det blev femte gången gillt för Johan Backeus i Årets Kock. Vinsten kammade han hem med hjälp av riktigt god mat, idog träning och en snickrande och drejande familj.

Årets Kock 2017 – här är finalisterna

Efter semifinalen i Helsingborg står det klart vilka åtta kockar som går vidare till finalen i Årets Kock 2017 – SM i professionell matlagning.

Expedition Årets Kock 2016

Årets Kock 2016, Jimmi Eriksson, valde att åka till San Francisco och Napa Valley i norra Kalifornien på sin inspirationsresa. Följ med på en spännande expedition full av olika matupplevelser på allt från diners och hamburgerhak till ostronbarer, stjärnkrogar och världsberömda The French Laundry.

Mer om Årets Kock

Arla är stolt guldpartner till tävlingen Årets Kock, som startades 1983 av de svenska mejeriföretagens branschorganisation Svensk Mjölk tillsammans med Gastronomiska Akademien och med stöd av Tore Wretman. Målet var att öka intresset för gastronomi, lyfta kockyrkets status och även det skandinaviska kökets renommé.

Årets Kock-juryn

  • Stefano Catenacci, hovtraktör Operakällaren
  • Jonas Dahlbom, Årets Kock 1996, Gröna Lund
  • Fredrik Eriksson (juryns ordförande), Årets Kock 1987, Långbro Värdshus och Restaurang Asplund
  • Sayan Isaksson, Esperanto
  • Stefan Karlsson, Årets Kock 1995, SK Mat & Människor och Götaplatsgruppen
  • Henrik Norström, Lux restauranger
  • Tom Sjöstedt, Årets Kock 2008, Lilla Ego
  • Peter J Skogström, Årets Kock 2006, Mat & Vin Slottsparken
  • Paul Svensson, Fotografiskas restaurang
  • Malin Söderström, Moderna museet och Restaurang Hjerta
  • Håkan Thörnström, Thörnströms kök
  • Sandor Szilagyi, Key Account Manager, Arla Foods
  • Hans Ramel, LRF, nötköttsföretagare Övedskloster

Årets Kock driver debatten

Genom tävlingen medverkar Årets Kock till att driva debatten kring mat och tävlingarna bidrar även som mötesplats för branschen. Årets Kock är det svenska mästerskapet i professionell matlagning.

En inspirerande utmaning

Att vinna Årets Kock är ingen lätt match. Juryn förväntar sig något nytt, något innovativt, något genomtänkt och framförallt – något gott! Aspirerande tävlande funderar, komponerar, smakar och lagar en bra tag innan ett recept skickas in. Juryn gör sitt och en semifinal inleds. Nu sätts recepten på prov – kommer de att hålla, är de tillräckligt bra för en finalplats?

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör & sön: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen