Aktuellt

5 maj 2017

Arla Guldko

Här är alla vinnare i årets Arla Guldko.

4 maj 2017

Arla® Färskost Eko nu i hink!

Härligt krämiga Arla Färskost eko är den enda ekologiska färskosten på marknaden och fins nu på 1,5-kiloshink.

4 maj 2017

KESO® Cottage Cheese – nu som laktosfri i storpack

Nu finns KESO® Cottage Cheese som laktosfri, på 3 kg med samma populära konsistens och smak som den naturella motsvarigheten.

25 april 2017

Expertens tips för en lyckad sommarkrog

Soliga dagar och ljumma nätter kan man bara hoppas på, men övriga ingredienser för en lyckad sommarkrog har man makt över.

25 april 2017

Gelato Lab – så gör du god gelato

I nya Gelato Lab lär du dig att göra färsk glass och sorbet med härliga smakkombinationer, samt gelato till desserter.

24 april 2017

Upptäck möjligheterna med KESO® Cottage Cheese

Se bortom tråkiga hälsotallrikar och fantasilösa sallader – KESO® Cottage Cheese förtjänar långt mer utrymme än så.

22 april 2017

Mindre svinn, mer lönsamhet – vi har tipsen!

Genom smarta produktval går det enkelt att skapa rätter med mycket smak och lite svinn i sommar.

20 april 2017

Osten som förgyller burgaren

Bra kött, och en riktigt god ost. Det är grunden i de populära hamburgarna på Camilla och Puttes i Oxelösund.

7 april 2017

”Ett Bageri” vann Glass-sm

Med iskalla tävlingsnerver och tydlig smak av brynt smör och salvia tog Hans Berg och Ett Bageri hem vinsten i glass-sm.

6 april 2016

Anders Oskarsson: Dekorera dina bakverk som en mästare

Intervju och och experttips med Årets Konditor 2015, Anders Oskarsson.

3 april 2017

Allt om laktosfritt

Det är många som har frågor om laktosintolerans. Här försöker vi räta ut några av frågetecknen.

2 mars 2017

#såmycketgodare – syrad grädde tar fyra klassiker till nästa nivå

Hur gör fyra av Sveriges vassaste konditorer, med hjälp av syrad grädde, egna varianter av valfri konditoriklassiker?

28 februari 2017

De serverar Sveriges bästa semla

I tävlingen Stans Bästa Semla har svenska folket själva utsett landets bästa semlor. Totalt har 47 317 personer röstat.

27 februari 2017

Clara Drake Pihlgren vann Latte Art Championship

För tredje året i rad vann Clara Drake Pihlgren i tävlingsgrenen Latte Art Championship, som Arla sponsrar.

24 februari 2017

Falbygdens Svecia vinnare i ostfestivalen

Falbygdens Svecia 18 månader tog guld på ostfestivalen i kategorin ”Ostfestivalens svenska klassiker 2017 – Svecia”.

21 februari 2017

Tösses: otraditionella semlor – från semmelwrap till semmelbok

Mattias från Tössebageriet berätar om semmelwrappen och ger dig tre recepttips från boken "Är semlan en semla"

17 februari 2017

Arla Protino®

Arla® Protino – en serie färska mejeriprodukter i små portionsstorlekar, framtagna för att tilltala äldre.

9 februari 2017

Vårt ansvar – Arlas csr-arbete

Arla ägs av mjölkbönder som har satt upp hårda krav på sig själva. Så här jobbar vi med csr och hållbarhet.

31 oktober 2016

Arla Express – en hämtgrossist för Arlas företagskunder

I Malmö och Årsta hittar du Arla Express – en kombination mellan grossist och butik för Arla-kunder.

7 februari 2017

Latte Art Championship

Arla är stolt sponsor till tävlingsgrenen Latte Art Championship som hålls under kaffe-sm i Jönköping 22–25 februari.

3 februari 2017

Laktosfri turkisk yoghurt som passar alla

Nu gör vi matlagningen enklare för dig som har många gäster. Arla Köket® Turkisk yoghurt laktosfri är en produkt för alla.

3 februari 2017

Grekisk yoghurt (5 kg) gjord på svensk grädde

Äntligen finns det en grekisk yoghurt i en storlek som passar storkök och skolrestauranger.

3 februari 2017

Johan Backeus vann Årets Kock 2017

Årets Kock-juryn utsåg Johan Backeus från restaurang Aveqia i Stockholm till Årets Kock 2017.

31 januari 2017

Kockrapporten 2017

I Kockrapporten gör Arla en trendspaning och djupdykning i den svenska restaurangbranschens grytor.

31 januari 2017

Swedish seasons – almanackan du inte klarar dig utan

Kalendern ”Swedish Seasons” har några av landets främsta konditorer tagit fram recept som räcker ett helt år.

30 januari 2017

Arlas skyltverkstad

Kampanjdags i butiken? Med Arlas nya digitala skyltverkstad marknadsför du enkelt ta mé-produkter.

24 januari 2017

Vällagrad Svecia i ny förpackning

Arlas extra långlagrade Svecia kommer i ny förpackning, Falbygdens Svecia Gran Reserva.

24 januari 2017

Eko i varje steg – Arla driver ekotrenden i butik

Arla driver trenden genom kraftig kommunikation och attraktivt ekosortiment. Vårt mål är att ännu fler ska välja ekologiskt.

23 januari 2017

God, mager och ekologisk Billinge

En ost som trots lägre fetthalt fortfarande har kvar sin fina smak. Nu finns den på marknaden

23 januari 2017

Ekologisk mjölk med gotländsk mersmak

Från och med den 14 februari 2017 kan stockholmare köpa ekologisk mjölk från 11 Arlagårdar på Gotland i utvalda butiker.

19 januari 2017

Välkommen till Arla på Café & Fastfood-mässan i Kista

1–2 februari är det dags för Café och Fastfoodmässan i Kista utanför Stockholm och Arla kommer naturligtvis att vara där.

19 januari 2017

Butiksrecept med syrad grädde

Skriv ut recept med syrad grädde och ställ ut i butiken så har du en riktig vinnare!

1 december 2016

Serverar du stans bästa semla?

Med svenska folket som jury anordnar Arla, för sjätte året i rad, Stans Bästa Semla. Är det din semla som är bäst i år?

21 december 2016

Vegetariska smårätter tävlingsuppgift i Årets Kock 2017

Den första tävlingsrätten för de åtta finalisterna i Årets Kock 2017 är vegetariska smårätter.

20 december 2016

Leveransschema och öppettider jul- och nyårshelgerna

Här hittar du leveransschema och Kundcenters öppettider under jul- och nyårshelgerna.

13 december 2016

Leveranssituation för produkter med hög fetthalt

Tillgången på gräddråvara har under hösten varit lägre i förhållande till prognos i kombination med hög efterfrågan.

12 december 2016

Arla börjar producera hushållsost i Östersund

Bondeägda Arlas mejeri i Östersund ska börja producera hushållsost gjord på mjölk från Jämtland.

12 december 2016

Upptäck färskosten i proffsköket

Erssons Deli är ett familjeföretag som fått upp ögonen för Arlas färskost, berättar Peter Ersson, en av ägarbröderna.

24 november 2016

Tävla om platser till Årets Kock-finalen

Du som är ung i kockyrket eller går på restaurangprogrammet: vinn biljetter till Årets Kock-finalen 2 februari!

24 november 2016

Årets Kock 2017 – här är finalisterna

Efter semifinalen i Helsingborg står det klart vilka åtta kockar som går vidare till finalen i Årets Kock 2017.

16 november 2016

Arla samarbetar med Föreningen Ekokockar

Arla är stolt sponsor av tävlingarna Unga Ekokockar, Årets Ekokock och Nordic Organic Chef of the Year.

11 november 2016

Expedition Årets Kock 2016

Årets Kock 2016, Jimmi Eriksson, åkte till San Francisco och Napa Valley på sin inspirationsresa. Följ med!

10 november 2016

Årets Kock 2017 – här är semifinalisterna

Nu är det klart vilka 18 kockar som går vidare till semifinalen i Årets Kock 2017 – sm i professionell matlagning.

8 november 2016

4 typer av frukost-feeling

Hur gör man för att dagens första mål även ska bli det bästa? Vi gav oss ut för att höra med fyra typer av frukostställen.

26 oktober 2016

OS-guld för svenska juniorer och silver till skolkockarna

Sverige har tagit flera medaljer i kock-OS i Erfurt i Tyskland. Det populära svenska juniorlandslaget belönades med guld.

23 oktober 2016

Svenska Kocklandslaget tog guld i Kalla Bordet

Svenska Kocklandslaget är på plats i Tyskland på Culinary Olympics och vann en guldmedalj i grenen ”Kalla Bordet".

20 oktober 2016

Undvik telefonköer – här är bästa tiden att ringa oss

Du är alltid välkommen att ringa vårt kundcenter. Dock finns det vissa tider under dagen då vi är särskilt hårt belastade.

17 oktober 2016

Kockserien Smör & rapsolja – spray 400 ml

Kockserien Smör & rapsolja – spray, finns nu i 400 ml för storkök. Av proffs. För proffs.

13 oktober 2016

Nu kan du beställa Arla Foodservice Aktuellt

Nu kan du beställa vår tidning för professionell matglädje, Arla Foodservice Aktuellt, på våra beställningssidor.

7 oktober 2016

Grattis Frida Leijon! – Årets Konditor 2016

Efter en jämn och rafflande kamp lyckades Frida Leijon ta hem titeln Årets Konditor 2016.

7 oktober 2016

Julen 2016: Dags för julbord!

Matinspiration inför årets julbord signeras Anna Henning Moberg, Fredrik hedlund samt Conny Welin.

6 oktober 2016

Konditorrapporten 2016: Formgivning möter konditorkonst

Tre sorters kakor, en yoghurtdessert, en grön morotskaka och en sommartårta. Det är några smakprov ur Konditorrapporten 2016.

27 september 2016

Skolmjölkens dag 28 september – 60 år med mjölkmustascher!

I svenska skolmatsalar är mjölk en självklarhet – men så är det inte överallt. Därför har FN instiftat Skolmjölkens dag.

26 september 2016

Arlas mejeri i Sundsvall vann prestigefullt miljöpris

Bondeägda Arlas mejeri i Sundsvall har vunnit Sundsvalls kommuns miljöpris. "Arla är en förebild".

21 september 2016

Variera menyn med färskost

Med Arla® färskost i kylen är du alltid redo att skapa nya, frantastiska smakupplevelser till dina gäster.

21 september 2016

Vi älskar mjölk!

Vi älskar mjölk och vi vill stötta alla de som delar vår passion – därför vill vi gärna tipsa om Hjärta Mjölk.

20 september 2016

Retail: Arla® Färskost – naturligt gott utan tillsatser

Krämig, frisk i smaken och naturligt god – utan tillsatser. Finns nu med kvarg, som ekologisk och i större förpackning.

20 september 2016

Fler produkter berikas med d-vitamin

Nu ökar Arla antalet produkter som berikas med D-vitamin. Här är nyheterna!

14 september 2016

Arla Köket® fick smakfullt besök av MatHem

Med den nya produkten Arla Köket® Syrad grädde i fokus, fick Arla besök av MatHem som fick prova produkten i Arlas provkök.

13 september 2016

Material för pedagoger inför Skolmjölkens dag

Det finns många sätt att integrera skollunchen i undervisningen. Inför Skolmjölkens dag har vi tagit fram ett nytt quiz.

13 september 2016

Årets Kock: Storstadskäk med Jimmi Eriksson

Årets Kock 2016 lagar ärlig och rak mat och letar gärna nya smakkombinationer och och blandar olika texturer på tallriken.

12 september 2016

Kockens smakskola – lyckas med såsen!

Kocken Andreas Hedlund tipsar utmanar sina matgästers smaklökar med Arla Köket®s nya produkt syrad grädde.

12 september 2016

"Den syrade grädden förändrar allt!"

Andreas Hedlund är en av kockarna som varit bollplank under framtagningsprocessen av syrad grädde.

8 september 2016

Roland är pigg Protino-pensionär

– Jag tycker att de är jättegoda och det är smidigt att de är färdiga som de är, säger pensionären Roland Ekberg.

7 september 2016

Nyttiga råd och tips för kockar inom sjukvården

5 smarta tips som hjälper dig som kock inom äldreomsorgen att sätta guldkant på maten och hålla budgeten.

7 september 2016

Produkter med mindre socker

Vårt mål är att minska sockret i våra produkter och ändå få dem så goda som möjligt. Här är några nyheter med mindre socker.

6 september 2016

Skön street food i nya Arla Köket®-broschyren

Dags att dina kunder tar med gatukäket till köket! Street food-tema i nya Arla Köket®-broschyren.

31 augusti 2016

Färsk laktosfri mjölkdryck

Nu introducerar Arla en mjölkdryck som är som vanlig färsk mjölk – fast utan laktos.

30 augusti 2016

Syrad grädde – gör allt gott ännu godare

Här har du grädden som syrats med mjölksyrebakterierför att få en lätt syrlig smak. Resultatet är en riktig smakhöjare!

29 augusti 2016

Exponera mera – så ökar du försäljningen av snabbmål

Tydlig exponering gör det enkelt för kunden att hitta dina produkter och ökar försäljningen med flera hundra procent.

26 augusti 2016

Så kan sarkopeni motverkas hos våra gamla

Vi matas ständigt med nya rön om vad vi ska äta för att leva länge. Men vad ska äldre äta för att leva väl? Och vad är sarkop...

26 augusti 2016

Protino® drickyoghurt – nu med blåbärssmak

En glädjande höstnyhet är att Arla Protino® drickyoughurt numera finns i blåbärssmak.

25 augusti 2016

Fem snabba om protein

Vi behöver proteiner för att bygga upp och underhålla muskler, organ och skelett. Här är fem snabba fakta om just protein.

19 augusti 2016

Årets Kock: "Gästerna ska få en upplevelse för alla sinnen"

Årets Kock-vinnaren Jimmi Eriksson om sin matfilosofi, sitt driv och framtidens mattrender.

16 augusti 2016

Årets Kock – sm i professionell matlagning

Är du nästa Årets Kock? Nu börjar uppvärmningen inför Sveriges mest prestigefyllda matlagningstävling.

10 augusti 2016

Utbildning: Arlas matskola

Unga Kockar är Arlas utbildningsfilmer för kockutbildningar runt om i Sverige och för alla andra som har mat som yrke.

29 juli 2016

Goda & populära recept till förskolan

Vi brinner för bra skolmat! Därför samarbetar vi med skolköksentusiaster i hela Sverige.

29 juli 2016

"Kan barn dricka för mycket mjölk?" – vanliga frågor om mjölk och förskolebarn

Mjölk till förskolebarn är något som rekommenderas, men varför? Vår näringsfysiolog Karin Arkbåge svarar på frågor.

15 juli 2016

Så blir du kund hos Arla

Från ko till konsument – en vardaglig självklarhet för alla som säljer och serverar mat och livsmedel.

22 juli 2016

70 år av svenska skolmåltider

Följ med på en tidsresa i svensk skolmåltidshistoria!

13 juli 2016

Retail/matbutiker

Hur kan jag öka mina intäkter med hjälp av mitt sortiment? Här får du tips och guider som ger dig merförsäljning!

11 juli 2016

Det är skillnad på yoghurt och yoghurt!

Till frukost och dryck, eller till matlagning eller bakning. Vad är egentligen skillnaden mellan Arlas yoghurtprodukter?

6 juli 2016

Prisad matkvalitet förgyller vardagen på äldreboendet

Hur lyckas man med små medel skapa måltider som förbättrar, förgyller och antagligen förlänger livet för sina matgäster?

6 juli 2016

Burgare på menyn – ett smart sätt att öka lönsamheten

Vilka är de bästa knepen för en bra burgare och hur får man business på den klassiska snabbmaten?

1 juli 2016

Matinspiration till butiker

Med Arla Kökets sommarbroschyr ger du dina kunder god matinspiration och tips som lyfter sommarmaten.

17 maj 2016

Sverige på bronsplats i Bocuse d´Or

Sverige och Alexander Sjögren tog en bronsmedalj under Bocuse d´Or Europe i Budapest. Guldet gick till värdlandet Ungern.

Visa fler

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen